• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Keman Kursu İzmir - Uygun Fiyatta Doğru Adres

Keman çalmayı eğlenerek öğrenmek isteyenler için, hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı keman dersleri İzmir'in en iyi kurumunda.

  • Hakkımızda
  • Keman Kursu
  • iletisim
  • Keman Faydalı Bilgiler
  • Keman Fiyatları
  • Blog
  • Online Keman Dersi

Büyükten Küçüğe Yaylı Ailesi

12 Nisan 2018 by Keman Kursu İzmir

Büyükten Küçüğe Yaylı Ailesi

Bugün sizlere yaylı ailesine üye olan enstrümanlar konusunda İzmir keman kursu temsilcisi olarak detaylı bilgilendirmeler sağlayacağımız bir yazı hazırladık. Bu yazıyı okuduktan sonra yaylı ailesine üye olan enstrümanlar konusunda aklınızda hiç bir soru işareti kalmayacağından eminiz. Bu yazıyı okuduktan sonra keman ve yaylı ailesini gerçekten çok iyi anlamış ve huzur dolmuş olacaksınız. Bir enstrüman çalmak, sadece o enstrümandan ses çıkartabiliyor olmak değildir. Aynı zamanda o enstrümanın tarihini, yapılma aşamalarını, bütün parçalarını biliyor olmaktır. Aksi takdirde makinelerden ne farkımız kalırdı? İşte biz de bu yüzden sizlere bu yazıyı hazırladık ki siz de yaylı ailesinin ne demek olduğunu ve bu ailenin üyelerini tanıyın. Dilerseniz şimdi sizler için hazırlamış olduğumuz “Büyükten Küçüğe Yaylı Ailesi” isimli detaylı içerikler barındıran yazımıza geçelim ki siz de bu konu hakkında bilmeniz gereken her şeyi rahatça öğrenin.

Büyükten-Küçüğe-Yaylı-Ailesi

Bu yazıda bulabileceğiniz konu başlıkları şunlardır;
– Büyükten Küçüğe Yaylı Ailesi
Dilerseniz sizler için detaylı bilgiler ve araştırmalar dahilinde hazırladığımız “Büyükten Küçüğe Yaylı Ailesi” isimli yazımıza geçiş yapalım.


Büyükten Küçüğe Yaylı Ailesi

  • Keman: Bu ailenin en küçük üyesidir. Keman çalmak için, yere paralel olarak çene ve omuzdan destek alarak sağlam tutulması gerekmektedir. Kemanda perde olmadığı için, çalınması zor enstrüman olarak kabul edilir. Sol elinizle, kemanın gövdesinde yer alan notalara basıp, sağ elinize alacağınız yayı bastığınız tele sürterek ses elde edebilirsiniz. Kemanda yer alan yanlıkların girintili olması, yayı daha rahat hareket ettirmeniz ve daha temiz ses almanız için önemlidir.
  • Viyola: Halk dilinde, kemanın bir büyük boyu olarak tasvir edilmektedir. Kemandan biraz daha büyük ölçülere sahip olan viyola, toplamda 66 cm boyuta sahip ve gövdesinin uzunluğu 41 ila 44 cm arasında değişiklik göstermektedir. Kemana göre daha bas seslerin elde edilmesi için kullanılmaktadır. Viyola, daha bas ve daha soft tınılara sahip olması sebebiyle, daha içli/yanık ses elde edildiği gözlemlenmiştir.
  • Çello: Çello enstrümanının diğer adı, İtalyancadan gelen ‘’ violoncello ‘’ dur. Kemana ve viyola’ya göre oldukça büyük boyutlara sahip olan çello, 1.2 metre civarında bir boyuta sahiptir. Çello çalacak olan kişi, oturduğu yerde çelloyu dik tutarak, bacaklarının arasında sabitlemeli ve yine yayla birlikte tellere sürtmelidir. Orkestralarda solo ihtiyacı için tercih edilebilen çello, jazz, rock, pop ve TSM gibi alanlarda da varlık göstermektedir.
  • Kontrabas: Violin grubundaki en büyük üyedir. 2 metre civarında bir boya ve 60 cm genişliğe sahiptir. Boyu itibariyle, ayakta çalınması gereken bir enstrümandır. Diğer keman türleri gibi yayla çalınıyor olsa da; daha bas seslere sahip olan kontrabas, caz müzikte parmakla da çalınmaktadır.

Bu yaylıların arasındaki farkları öğrenebilmek için uygulayabileceğiniz tek şey hepsini araştırmaktır. Kendinizi zaten buna adadığınız için buradasınız. Tam da doğru bir şey yapıyorsunuz. Gerçekten rahat bir şekilde öğrenebilmek, unutmamak ve eğitim sağlayabilmek için kesinlikle araştırmalar yapmalısınız. Bir sürü terim, teknik, yöntem ve çalışma prensibinin mevcut olduğu bu müzik dünyasında, kendinizi kanıtlayabilmek, eğitebilmek ve günü geldiğinde bu bilgileri başkalarına aktarabilmek ve öğretebilmek için sürekli bir öğrenme, çalışma ve düzenleme içerisinde olmalısınız. Eğer bunu bir kere elinizden bırakırsanız ipin ucu gider ve kolay kolay da yakalayamazsınız. Müzik konusu çok eğlenceli ama bir o kadar da nankör bir konudur. Eğer 1 yıl çalışıp, 1 ay ara verirseniz, o ara verdiğiniz 1 ay sizi en az 2 ay geriye götürür. İşte bu yüzden enstrümanınızı elinizden hiç bir zaman bırakmayın ve sadece kemanı çalmayı değil, kemanın tarihçesini, yapılma aşamasını, özelliklerini, türlerini… her şeyini öğrenin. Kendinizi müziğe bir kere adadıysanız, geri dönüşü olmayan muhteşem bir yola girmişsiniz demektir. Lütfen bu yolda kendinizi metin kılın ve usanmadan çalışın!


Bugün sizlere keman konusunda İzmir keman kursu temsilcisi olarak detaylı bilgilendirmeler sağladığımız bir yazı hazırlamıştık, umarız bu yazıdan memnun kalmış ve bilgilenmişsinizdir. Bu tarz içeriklerin devamını istiyorsanız, bizim sitemizi takipte ve kendinizi eğitime açık tutun çünkü öğrenme isteği olmayan bir öğrenciye hiç bir öğretmen yardımcı olamaz. Kendinizi eğittiğiniz güzel bir dünya dileklerimiz ile, esen ve müzik ile kalın efendim!

Filed Under: Genel Tagged With: Büyükten Küçüğe Yaylı Ailesi, en büyük keman, keman türleri, yaylı ailesi enstrümanları

Reader Interactions

Primary Sidebar

Ücretsiz Ders

Keman Kursu

Süper Kurs Kampanyaları

Keman Kursu İzmir Karşıyaka
İnanılmaz keman kursu kampanyaları için resme tıklayıp bilgi alabilirsiniz, İzmir'de böyle keman kursu kampanyası görülmedi!

Son Yazılar

  • Kemanda Vibrato Nasıl Yapılır
  • Akor ve Çevrim Bilgisi
  • Kemanda Çalınması Gereken Şarkılar
  • Büyükten Küçüğe Yaylı Ailesi
  • Keman Nasıl Akort Edilir?
  • Keman ve Arşe Tutuşu
  • Hangi Keman Markasını Tercih Etmeliyim?
  • Keman Çalarken Yapılan Yanlışlar
  • Keman Nasıl Tutulur?
  • Keman Çalmak İçin Herhangi Bir Yaş Sınırı Var mı?

İzmir Keman Kursu

Keman Kursuna Katılma Şartı Nedir?

Keman kurslarına katılmak için her hangi bir şart bulunmamaktadır. Keman çalmaya istekli olan herkes keman kurslarına katılabilir.

Keman kursu almak için yaş sınırı bulunmamaktadır. Kursumuzda gerçekleştirilen Ücretsiz Keman Deneme Dersleriyle siz de keman kurslarımızla ilgili çok ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Ücretsiz Keman Deneme Dersleri için

0507 95 96 333

Keman ders fiyatları nasıldır?

Keman derslerimizin fiyatları için msn @erturgutsanatmerkezi.com adresine mail atabilirsiniz.

Keman kursunuza nasıl ulaşabilirim?

Keman kursumuzun iletişim bilgileri

0507 95 96 333 - 0232 368 88 08

Keman kursunuz nerede?

Keman kursumuza ulaşım çok kolaydır, Karşıyaka-Bostanlı'da merkezi bir konumda yer almaktadır.

Alsancak, Bornova, Konak, Hatay, Balçova, Buca, Aliağa, Urla, Foça, Bayraklı, Çiğli, Gaziemir, Menemen, Narlıdere gibi İzmir'in diğer ilçelerinden gelmek için de metroya, vapur iskelesine, taksi dolmuşlara, otobüs duraklarına çok yakındır.

Doğru Keman Kursunu arıyorsanız mesafeler hiç önemli değil

Keman Satın Al

Keman Kursu
Keman Kursu Karşıyaka / Keman Kursu Alsancak / Keman Kursu Bornova / Keman Dersi İzmir

Copyright © 2019 · Genesis Framework · WordPress · Log in