Keman Kursu İzmir olarak bu yazımızda sizlerle birlikte Keman Çalarsan Sık Yapılan Hatalar konusunu ele alacağız.. İster evde ister sınıfta olsun, yeni bir beceri öğrendiğinizde, muhtemelen hata yapacaksınız. Sonuçta, hatalar öğrenme sürecinin normal bir parçasıdır ve alışkanlık haline gelmediği sürece de tamamen kabul edilebilir şeylerdir.
Kötü duruş uygulamaktan teknik uygulamayı görmezden gelmeye kadar, pek çok yaygın keman hataları sizi bir müzisyen olarak tam potansiyelinize ulaşmaktan alıkoyuyor olabilir.
Bu nedenle biz de hem yeni başlayanlar hem de daha gelişmiş kemancılar için, keman çalarken sık yapılan hataları derledik. Eğer siz de keman tekniğinizi geliştirmek ve farkında olmadığınız hatalarınızı bile telafi etmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
Keman Kursu hakkında ayrıntılı bilgi almak için Buraya Tıklayın..
Hazır mısınız? O halde hadi başlayalım…
Yanlış Duruş
Elleriniz ve kollarınız vücudunuzun keman çalmak için kullandığınız tek parçaları değildir. İster inanın ister inanmayın, sırtınız ve boynunuz da önemli bir rol oynar. Sırt kaslarınız kollarınızın oynaması için gereken gücü ve desteği sağlar, bu yüzden doğru duruş keman öğrenmek için çok önemlidir.
Kötü duruşla uzun süre keman çalmak, çekilen kaslar gibi kısa süreli yaralanmalara neden olmakla kalmaz, aynı zamanda kötü duruş, skolyoz veya diğer deformasyonlar gibi daha uzun süreli yaralanmalara da katkıda bulunabilir. Bu koşulları geliştirirseniz, gelecekte bu enstrümanı çalma yeteneğinizi etkileyebilir, bu yüzden daha başlangıçta doğru duruşunuza iyice çalışmak son derece önemlidir.
Yanlış Dirsek Pozisyonu
Birçok kemancı ve genel olarak müzisyen, uzun pratiklerde kolayca yorulma eğilimindedir. Dirseğinize dikkat ederseniz, çalışma süreniz uzadıkça bedeninize doğru yaklaşmaya başladığını fark edeceksiniz.
Her zaman dirseğinizi kendinizden uzak tutmalısınız, böylece kemanınız doğru pozisyonda tutulur. Kollarınız yorulursa, kaslarınızı gevşetmek için hızlı bir mola vermenin utanç verici bir yanı yoktur. Sonuçta, kemanınızı doğru pozisyonda tutmak, en azından başlangıçta, ara vermeden üst üste iki saat boyunca keman çalabilmekten daha önemlidir. Zamanla, güç kazanacaksınız ve dirseklerinizi daha uzun süre tutabileceksiniz.
Keman Teorisine Yeterince Zaman Ayırmamak
Tekrarlamanın müzikte yeri olmasına rağmen, aynı hatayı tekrar tekrar tekrarlama riski de olabilir.
Keman çalmak karmaşık bir çabadır ve teknik uygulamayı anlamak bu çabanın önemli bir parçasıdır. Enstrümanınızın teknik özelliklerini ve müziği doğru şekilde nasıl yapacağınızı öğrenmek ve anlamak için her uygulama oturumu sırasında biraz zaman ayırın. Keman öğretmeniniz zaten doğru şekli ne kadar iyi koruduğunuza ve yayı tuttuğunuza dikkat etmelidir, ancak bu da dikkat edebileceğiniz bir şeydir.
Yay Tutuşuna Yeterince Çalışmamak
Bir yay kullanmayı öğrenmek birçok kemancı için zor olabilir ve yeni müzisyenler, yayların teller üzerinde zarif bir şekilde kaymasına izin vermek yerine yaylara saldırmaya eğilimlidirler. Uygulama rutininize zaten yay egzersizleri eklemiyorsanız, bunu yaptığınızdan emin olun. Bu şekilde, kemanınızdan istediğiniz tonu elde etmek için ihtiyacınız olan hareketlere hakim olabilirsiniz.
Mola Vermemek
Son olarak, mola vermek keman pratiğinin önemli bir kuralıdır. Genel kural, iki veya üç dakika dinlenmeden önce 20 dakika çalışmaktır. Bunu yaptığınızda, vücudunuz ve zihniniz devam etmesi gereken dinlenmeyi alacaktır, ancak soğumaya başlayacak kadar dinlenmeyecektir.
Tabii ki, önerilen mola programları herkese göre değişecektir. Bazıları daha fazla molaya ihtiyaç duyarken, diğerleri 30 dakika veya daha fazla ihtiyaç duymadan çalışabilirler. Vücudunuza ve zihninize dikkat edin ve gerektiğinde molalar verin.