• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Keman Kursu İzmir - Uygun Fiyatta Doğru Adres

Keman çalmayı eğlenerek öğrenmek isteyenler için, hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı keman dersleri İzmir'in en iyi kurumunda.

  • Hakkımızda
  • Keman Kursu
  • iletisim
  • Keman Faydalı Bilgiler
  • Keman Fiyatları
  • Blog
  • Online Keman Dersi

Keman Ve Viyola Arasındaki Farklar

16 Ağustos 2021 by Eda Erturgut

Keman ve viyola ya da daha evrensel isimleri ile violin ve viyola kelime olarak birbirlerine yakın gibi görünseler de aslında aralarında kayda değer farklılıklar vardır.  Her ikisi de İtalya’da ortaya çıkan ve bir yay ile çalınan orkestra yaylı çalgılar olsa da, ikisi arasında işaret etmeye değer boyut, ses ve çalma tekniğinde epeyce fark vardır.

Eğer siz de keman ve viyola arasındaki farkları merak ediyorsanız ya da hangisini çalmak istediğinize karar vermek için bir kaynak arıyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 

Hazır mısınız? O halde başlayalım.  

Keman Kursu hakkında ayrıntılı bilgi için Buraya Tıklayın..

Keman Ve Viyola Arasındaki Boyut Farkları  

Görsel olarak konuşursak, iki enstrüman arasındaki en belirgin farklardan biri boyutlarıdır. Viyola kemandan çok daha büyüktür, bu da viyola çalarken müzisyenin parmaklarının daha da uzağa yerleştirilmesi gerektiği anlamına gelir.

Ek olarak, viyola bir kemandan daha büyük olduğundan, aynı zamanda çok daha ağırdır ve daha kalın teller ve daha ağır bir yay gerektirir. Genel olarak, viyola gövdesi uzunluğu 15 ¾ inç, keman ise 13 ¾ inçtir. Bu fark, enstrümanlardan birine kendi başına bakarken fark edilmesi kolay olmasa da, ikisini yan yana karşılaştırdığınızda, boyut farkı açıktır.

Keman ve Viyola Arasındaki Ses Farkları

Viyola daha kalın tellere sahip olduğundan, genellikle kemandan daha yavaş, daha derin ve daha yumuşak bir ses üretir. Keman, orkestradaki en yüksek perdeli enstrümandır ve bu da onları melodileri taşımak için çok popüler bir seçim haline getirir.

Öte yandan viyola, telli ailesindeki en yüksek perdeli ikinci enstrümandır ve müzisyenlerin yaylı tellere dokundukları andan itibaren bir viyola sesini duymaları biraz daha uzun sürer. Keman çalmaktan viyola çalmaya geçiyorsanız, özellikle bu farka dikkat etmelisiniz. 

Keman Ve Viyola Arasındaki Yay Farkları 

Birçok yeni müzisyen, viyolaları için keman yayları satın alma hatasını yapar ve bunun tersi de geçerlidir. Teller bir viyola üzerinde daha ağır olduğundan, farklı bir yay kullanılmalıdır.

Viyola yayları keman yaylarından yaklaşık 10 gram daha ağırdır. Bu ağırlık farkı kolayca fark edilmeyebilir, ancak yanlış yay ile çalmak enstrümanınıza zarar verebilir. İki yay arasındaki bir başka fark, kurbağa veya elinde tutulan yay kısmıdır. Bir viyola yayındaki kurbağa yuvarlak bir şekle sahipken, bir keman yayındaki kurbağa sivri uçludur. Birçokları için, bu farkın ağırlık farkından daha kolay fark edilmesi olasıdır.

Keman Ve Viyola Arasındaki Çalma Tekniği Farkları  

Viyola ve keman ebat ve yapıda birçok farklılığa sahiptir. Tabi ki bununla birlikte ikisi arasında bir çalma tekniği farklı olması en mantıklısıdır.

Viyolalar kemanlardan daha büyük olduğundan, ikisi arasındaki parmaklar farklıdır. Viyolalar daha güçlü bir dokunuş gerektirir ve çalan kişi tellere daha yoğun bir şekilde yaslanmalıdır. Her iki enstrüman da çenenin sol tarafı çene dayanağına dayanacak şekilde yerinde tutulsa ve sol omuz tarafından desteklense de, viyola biraz daha ağırdır ve yerinde tutmak için biraz daha fazla güç gerektirir.

Filed Under: Aktüel, Genel, Keman Tagged With: keman dersi izmir, keman dersi karşıyaka, keman eğitimi izmir, keman hakkında ilginç bilgiler, keman kursu, keman kursu izmir, keman kursu karşıyaka

Reader Interactions

Primary Sidebar

Ücretsiz Ders

Keman Kursu

Süper Kurs Kampanyaları

Keman Kursu İzmir Karşıyaka
İnanılmaz keman kursu kampanyaları için resme tıklayıp bilgi alabilirsiniz, İzmir'de böyle keman kursu kampanyası görülmedi!

Son Yazılar

  • Vinil Kayıtları Saklamak Ve Dinlemek
  • Folktronica Müzik Nedir
  • Müzikte Serialism Nedir
  • Müzikte Tremolo Nasıl Yaratılır
  • Atonal Müziğin 3 Özelliği
  • Kemanda Martele Tekniği
  • Müzikte Kodaly Metodunun Öğeleri
  • Kemanda Kullanılan Pizzicato Tekniği Nedir?
  • Kemanda El Ve Parmak Pozisyonları Nelerdir?
  • Keman Hakkında Yazılmış 3 Başarılı Roman

İzmir Keman Kursu

Keman Kursuna Katılma Şartı Nedir?

Keman kurslarına katılmak için her hangi bir şart bulunmamaktadır. Keman çalmaya istekli olan herkes keman kurslarına katılabilir.

Keman kursu almak için yaş sınırı bulunmamaktadır. Kursumuzda gerçekleştirilen Ücretsiz Keman Deneme Dersleriyle siz de keman kurslarımızla ilgili çok ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Ücretsiz Keman Deneme Dersleri için

0507 95 96 333

Keman ders fiyatları nasıldır?

Keman derslerimizin fiyatları için msn @erturgutsanatmerkezi.com adresine mail atabilirsiniz.

Keman kursunuza nasıl ulaşabilirim?

Keman kursumuzun iletişim bilgileri

0507 95 96 333 - 0232 368 88 08

Keman kursunuz nerede?

Keman kursumuza ulaşım çok kolaydır, Karşıyaka-Bostanlı'da merkezi bir konumda yer almaktadır.

Alsancak, Bornova, Konak, Hatay, Balçova, Buca, Aliağa, Urla, Foça, Bayraklı, Çiğli, Gaziemir, Menemen, Narlıdere gibi İzmir'in diğer ilçelerinden gelmek için de metroya, vapur iskelesine, taksi dolmuşlara, otobüs duraklarına çok yakındır.

Doğru Keman Kursunu arıyorsanız mesafeler hiç önemli değil

Keman Satın Al

Keman Kursu
Keman Kursu Karşıyaka / Keman Kursu Alsancak / Keman Kursu Bornova / Keman Dersi İzmir

Copyright © 2023 · Genesis Framework · WordPress · Log in