Keman Kursu İzmir ailesi olarak bugün sizler için Müzikte Tremolo Nasıl Yaratılır konusunu ele alacağız.. Müzikteki en büyük etkilerden biri, hiç kuşkusuz tremolonunkidir. Bir notanın aynı perdeyi sürdürmesine rağmen titreşen, titreyen ve bir şekilde hala aktif olduğu hissi. Bir oda topluluğunda çalan bir kemancı veya bir rock grubuyla çalan bir gitarist olsanız da, tremolo tekniği oyununuza heyecan verici olanaklar getirebilir. Peki müzikte tremolo nasıl yaratılır?
İşte bu yazımızda sizler için bu önemli sorunun cevabını paylaşacağız. Müziğin kuşkusuz en önemli etkilerinden biri olan tremoloyu yaratmak ve dinleyiciler için güzel bir gösteri sunmak için eminiz siz de bu efekti daha kaliteli ve dinlenilir halde yaratmak istiyorsunuzdur.
Eğer cevabınız evet ise o halde yazımızı okumaya devam edin. Müzikte tremolo nasıl yaratılır sorusunun cevabı aşağıdaki satırlarda sizi bekliyor.
Keman Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın..
Müzikte Tremolo Nasıl Yaratılır
Müzikte Tremolo Nedir
Tremolo, hacmin hızlı modülasyonu ile üretilen müzikal etkidir. Bir kemanın yayı veya bir amplifikatörün elektroniği tarafından yaratılmış olsun, tremolo hareket hissi yaratır.
Tek bir nota hızla yüksekten yumuşağa ve sonrasında tekrardan yükseğe doğru savrulurken, bir nota sabit bir ses seviyesinde devam ettiğinde mümkün olmayan dinamik bir etki yaratır.
Yaylılarda Tremolo Nasıl Yaratılır
Klasik bir yaylı çalgıcı, enstrümanı keman, viyola, viyolonsel veya kontrbas olsun, düzenli olarak tremolo ile karşılaşacaktır.
Genellikle yay ucunda çalınan tremolo, bilekten küçük vuruşlarda yayı çok hızlı hareket ettirerek üretilen bir etkidir. O kadar hızlı ki notalar ölçülmüyor ve müzikte sapından üç eğik çizgi olan bir nota olarak gösteriliyor.
Tremoloyu bir notanın değerinin uzunluğu boyunca devam ettirmekle yani bir dörtlük boyunca çalındığında etkili hale gelir. Bir notayı hızlı bir şekilde eğdiğinizde, bir tremolo efekti üretirsiniz, çünkü her eğilmiş nota sesini kısa bir süre yükseltmektedir. Dizeye saldırmadığınız kısa anlar biraz daha düşük hacimler üretir. Bu hacimler ileri geri salındıkça, bir tremolo etkisi elde edilir.